Is online geld lenen veilig?

Iedereen is ze heus wel eens tegengekomen of heeft er al reclame over gezien. Online banken die u een krediet kunnen verstrekken. Gaande van minileningen, halal leningen en grote leningen voor persoonlijke uitgaven. Vele van deze banken hebben geen echte kantoren en gebruiken enkel het internet om zich te exploiteren. Maar is dit dan wel veilig om online geld te lenen en zijn er risico’s verbonden aan dergelijke leningen?

Onbetrouwbare websites

De meeste websites op het internet zijn veilig, maar er liggen natuurlijk ook enkele rotte appels in de markt. Leen daarom enkel geld op een website waar u zeker van bent dat deze geen slechte bedoelingen heeft. Bekijk het internet op reviews van deze online bank en lees de kleine lettertjes zeer aandachtig door zodat u zeker weet waarmee u akkoord gaat. Leen ook niet te snel, ga geen lening aan die u niet nodig heeft. Spaar voor dure spullen in plaats van het bedrag te lenen en later af te betalen. Een gouden raad bij het aangaan van een lening of eender welke grote beslissing in het leven is om er enkele nachtjes over te slapen.

Hogere rente

Als u online geld wilt lenen zult u meestal te maken krijgen met hogere rente in plaats van geld lenen bij uw klassieke financiële instelling. Weeg dit dus zeker goed af. Een verschil van enkele procenten lijkt niet zoveel, maar op langere termijn kan dit toch snel vele euro’s schelen in wat u zal moeten terugbetalen. Vergelijk ook voordat u online geld wilt lenen. Het is vrij gemakkelijk om dit van thuis uit te doen door naar de websites te gaan van verschillende online banken die deze service aanbieden. Halal leningen zullen hoogst waarschijnlijk in de toekomst niet online worden aangeboden.

Ga hier nooit op in!

Ga nooit in op voorstellen die u gekregen hebt per mail waar u niet om gevraagd hebt, meestal zijn dit oplichters. Als u een som geld moet betalen voordat u uw geleende geld kan krijgen is er ook iets niet pluis, doe dit nooit! Is een aanbod te mooi om waar te zijn, dan is het dit ook. Ga nergens mee akkoord zonder dat je iets volledig zeker bent en alles volledig begrepen hebt. Zelf niet zo thuis in de financiële wereld? Vraag dan een vriend of familielid om samen met u eerst alles eens aandachtig te bekijken. Wilt u een eerlijke lening aan een lage rente, ga dan het best gewoon even langs bij uw fananciële instelling, ook deze kan u vergelijken.

Let op! Niet halal, wel erg snel en goedkoop!