Geld lenen zonder rente

(Halal) Renteloze lening

Wilt u geld lenen zonder rente, dan is een halal lening een optie. Bij deze leenvorm betaalt u namelijk geen rente over het geleende geld. Dat is natuurlijk bijzonder gunstig, want vooral de rente die normaal gesproken in rekening wordt gebracht maakt een lening duur. Vooral Moslims zijn erg geïnteresseerd in de halal lening of halal hypotheek. Er zijn echter maar weinig banken die halal leningen verstrekken.

Geld lenen van familie of vrienden

Kunt u geen bank of geldverstrekker vinden die een halal lening verstrekt? In dat geval is er ook een alternatief om geld te lenen zonder rente. In veel gevallen kunt u ook geld lenen van familie of vrienden. Omdat u een goede band heeft wordt er bijna nooit rente betaalt, de ideale manier om geld te lenen zonder rente. Maar er zitten wel risico’s verbonden aan deze leenconstructie. Het is namelijk belangrijk om duidelijke afspraken te maken over de lening. Zet de volgende vragen en antwoorden op papier.

  • Hoeveel geld wordt er geleend
  • Hoeveel wordt er per maand afgelost
  • Welke rente moet er betaalt worden
  • In hoeveel maanden/jaren wordt de volledige lening afbetaald
  • Eventuele overige afspraken

Het is verstandig om het papier met de vragen en antwoorden te ondertekenen. Zowel de verstrekker en ontvanger van de lening dienen de datum van vandaag en hun handtekening te plaatsen. Doe dit in tweevoud zodat beiden partijen over het formulier beschikken. Het lijkt een beetje overdreven om alles op papier te zetten als u geld leent van familie of vrienden, maar het is enorm belangrijk. Als de geldschieter beweert dat er niet voldaan wordt aan de afspraken dan kunnen ze erbij gepakt worden. Voldoet de begunstigde niet aan de afspraken, dan kan dit leiden tot een conflict. U kunt wel begrijpen dat dit niet ten goede komt aan de goede vriendschaps- of familieband. Denk dus goed na of u geld wilt lenen van familie of vrienden, want er zit dus wel een risico aan.

Minilening

Heeft u weleens gehoord van de minilening? Als u een minilening afsluit betaalt u eigenlijk ook geen rente. In plaats van rente betaalt u zogenaamde administratie- of verwerkingskosten. Deze kunnen soms behoorlijk oplopen. Op een leenbedrag van 300 euro bijvoorbeeld, wordt al snel 25 euro aan kosten in rekening gebracht. Dit maakt een minilening behoorlijk duur. Het voordeel is wel dat u het geld snel op uw rekening heeft staan.


Geld Lenen Zonder Rente

Score 4.8/5 gebaseerd op 388 beoordelingen