Hoe kom ik in aanmerking voor een minilening?

Bijna iedereen komt in aanmerking voor een minilening of een minikrediet. Wel zijn er enkele voorwaarden aan gekoppeld om eenvoudiger uw krediet te verkrijgen. Zo vragen de meeste kredietverstrekkers een persoonlijke garantstelling. Dit is iemand die garant staat voor u dat als u de lening niet terugbetaalt, dat diegene dat zal doen voor u. Zo heeft de kredietverstrekker meer zekerheid dat ze hun geld terug zullen zien.

Enkele veelgevraagde voorwaarden

Zoals hierboven reeds vermeld is een persoonlijke garantstelling een veel voorkomende vereiste voor het aangaan van een minilening of een minikrediet. Maar andere factoren kunnen ook het verschil maken tussen het verkrijgen van deze lening of niet. Zo kan het voorleggen van een vast inkomen een groot verschil maken. Hoe meer zekerheid de financiële instelling heeft in u, hoe lager de rente ook zal zijn voor dit krediet. Heeft u in het verleden reeds een minilening mooi afbetaald, dan zal u in de meeste gevallen nu reeds meer kunnen lenen. Maar let op, geld lenen op deze manier is zeer duur en enkel te gebruiken wanneer het echt noodzakelijk is.

Minilening met BKR notering

Een minilening met BKR notering is in de meeste gevallen wél mogelijk maar beperkt. Wanneer het bedrag kleiner is dan 1000 euro en terugbetaald wordt in een periode van 3 maanden of minder zullen ze het BKR register niet raadplegen om een beslissing te maken als u een persoonlijke garantstelling kunt regelen. Let er wel op dat u slechts een nieuwe minilening zal kunnen krijgen als u de vorige volledig heeft terugbetaald. Heeft u reeds betalingsproblemen gehad bij de financiële instelling waar u een minikrediet wilt aanvragen, dan kan het zijn dat u geweigert wordt omwille van uw verleden.

Let op!

Een minilening of een minikrediet kan zeer handig zijn als u snel geld nodig heeft. Maar misschien is het slimmer om een dure aankoop uit te stellen totdat u hiervoor het nodige geld heeft. Een minilening gaat meestal gepaard met een zeer hoge kost voor het lage bedrag dat u slechts leent. Deze kosten bent u kwijt. In plaats van een minilening kunt u ook proberen om dit kleine bedrag tijdelijk te lenen bij familie of vrienden. Niet alle websites op het internet die een minilening aanbieden zijn even betrouwbaar, check daarom zeker enkele recenties en weet wat u precies aangaat. Betaal nooit om een lening te verkrijgen, dit is oplichting en een serieuze partij zal dit niet van u vereisen.

Let op! Niet halal wel erg snel en goedkoop!