Hoe werkt geld lenen zonder rente?

Geld lenen zonder rente met de halal lening

Omdat moslims geen rente mogen ontvangen en betalen volgens de Islamitische leer, is het voor hen niet mogelijk om een standaard lening af te sluiten. Bij het afbetalen van een standaard lening moet er namelijk altijd rente afgedragen worden, waardoor het onmogelijk wordt voor moslims om geld te lenen en toch bij de Islamitische leer te blijven. De oplossing? Geld lenen zonder rente met de halal lening. Meer over de halal lening, leest u in dit artikel.

De constructie van de halal lening

De reden dat banken of andere kredietverstrekkers rente vragen bij het afbetalen van een lening, heeft te maken met het feit dat zij simpelweg ook iets willen verdienen aan een lening. Kies je voor een halal lening, dan betaal je geen rente maar moet je wel op een andere manier geld betalen om geld te mogen lenen bij de bank. De constructie van de halal lening zit daarom als volgt in elkaar. Stel, je wil een huis kopen van 100.000 euro. De bank wil je helpen door middel van geld lenen zonder rente met de halal lening en koopt het huis voor je. Vervolgens betaal je de lening iedere maand voor een deel terug, maar wordt er wel een extra bedrag van 10.000 euro bij het geleende bedrag opgeteld. In dit geval verdient de bank alsnog geld, maar kun jij wel geld lenen zonder rente.

Geld lenen zonder rente: de mogelijkheden

Over het algemeen kan geld lenen zonder rente voor alle toepassingen. Zo kun je een halal lening afsluiten om een televisie te kopen, maar kopen ook steeds meer mensen een woning door gebruik te maken van een halal lening of een halal hypotheek. De mogelijkheden die er precies zijn voor het geld lenen zonder rente, is afhankelijk van de kredietverstrekker die de halal lening aanbiedt.

Let op! Niet Halal, wel erg goedkoop!!