Halal geld lenen: de mogelijkheden

Halal geld lenen: de oplossing voor moslims

Als je een woning aan wil schaffen en niet voldoende financiële middelen hebt om deze woning in één keer helemaal zelf te betalen, kun je gebruik maken van een hypotheek om alsnog een woning te kunnen kopen. Het enige nadeel van een hypotheek, is het feit dat deze lening niet voor iedere doelgroep toegankelijk is. Zo mogen moslims bijvoorbeeld geen hypotheek afsluiten, omdat zij geen rente mogen betalen volgens de Islamitische leer. Om ervoor te zorgen dat zij alsnog gewoon geld kunnen lenen, is daarom halal geld lenen in het leven geroepen.

Halal geld lenen bij het kopen van een woning

Als je halal geld leent, hoef je geen rente te betalen over het geleende bedrag. In plaats daarvan betaal je de kredietverstrekker een soort servicekosten voor het verstrekken van het geleende bedrag, dat net zoals bij de rente wordt opgeteld aan het terug te betalen bedrag. De meeste mensen die kiezen voor halal geld lenen, doen dit om een woning te kunnen kopen. Door te kiezen voor halal geld lenen kun je namelijk alsnog een woning aanschaffen, maar voorkom je wel dat je tegen de regels van de Islamitische leer in gaat.

Halal geld lenen in andere situaties

Naast het kopen van een woning, kan een halal lening ook voor andere situaties worden afgesloten. Zo kun je een halal lening afsluiten voor het doen van een grote aankoop zoals een auto, maar kun je de lening ook afsluiten als je bijvoorbeeld een televisie wil kopen, een factuur moet betalen of als je te weinig geld hebt om de maand door te komen. De lening werkt ongeveer hetzelfde als een standaard lening, dus je kunt de halal lening ook voor dit soort situaties afsluiten. De lening is dus niet alleen geschikt als alternatieve hypotheek, maar kan ook gebruikt worden voor andere doeleinden.

Let op! Niet Halal, wel erg goedkoop!!