De voordelen van de halal hypotheek

Redenen om een halal hypotheek af te sluiten

Een halal hypotheek is een hypotheek zonder rente, die speciaal ontwikkeld is voor moslims die een woning willen kopen zonder rente te betalen en de Islamitische leer tegen te gaan. De halal hypotheek is steeds populairder onder moslims en dit is niet voor niets. Zo zijn er diverse voordelen waar je van profiteert als je een woning koopt met deze hypotheek, waardoor de hypotheek steeds meer wordt gebruikt om woningen of andere panden aan te schaffen. Ben je benieuwd wat de belangrijkste redenen zijn om een halal hypotheek af te sluiten? Lees dan meer over dit onderwerp in onderstaande alinea’s.

Een hypotheek die bij de Islamitische leer past

Het belangrijkste voordeel van de halal hypotheek, is het feit dat deze hypotheek bij de normen en waarden van de Islamitische leer past. Dit komt omdat men geen rente hoeft te betalen bij het aanschaffen van de hypotheek, waardoor de hypotheek door de Islamitische leer als rein (halal) wordt gezien. Ben je moslim, wil je een woning kopen en wil je toch bij je traditionele normen en waarden blijven? Dan is het aanschaffen van een woning met een halal hypotheek de oplossing voor jou. Je hoeft dus geen geld meer te lenen van familie of vrienden om een woning te kopen, maar kunt dit nu ook gewoon doen met een halal hypotheek.

Een toegankelijke hypotheek

Een ander voordeel van de halal hypotheek, is het feit dat de hypotheek vrij toegankelijk is. Dit komt omdat de hypotheek niet complex in elkaar zit of alleen beschikbaar is voor mensen met veel vermogen, maar juist een eenvoudige constructie heeft en bovendien beschikbaar is voor alle moslims. Daar komt nog bij dat er tegenwoordig veel meer internationale banken zijn die de hypotheek toevoegen aan het aanbod, waardoor je bij het afsluiten van de hypotheek steeds meer keuzemogelijkheden hebt.

Let op! Niet Halal, wel erg goedkoop!!