De halal hypotheek: waarom en voor wie?

De halal hypotheek: een korte introductie

Enkele jaren geleden werd de halal hypotheek voor het eerst besproken in Nederland. In deze tijd was er nog niet zo veel bekend over de halal hypotheek en wisten veel mensen niet wat het begrip halal hypotheek precies inhield, maar tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die een halal hypotheek gebruiken bij het kopen van een woning. Omdat er bij het afsluiten van een halal hypotheek namelijk geen gebruik gemaakt wordt van rente, is de hypotheek ook beschikbaar voor moslims. Dit betekent dat moslims geen problemen meer hoeven te ervaren bij het kopen van een woning, maar gewoon een woning kunnen kopen met deze innovatieve hypotheek.

Waarom een halal hypotheek?

Als je leeft volgens de Islamitische leer, zijn er enkele regels waar je rekening mee dient te houden. Eén van deze regels is het feit dat je geen rente mag betalen of ontvangen, omdat de Islamitische leer rente als onaanvaardbare vorm van vermogensvermeerdering ziet. Wil je een woning kopen met een standaard hypotheek, dan kom je er echter niet onderuit om rente te betalen. Wil je voorkomen dat je geen woning kan kopen door de regels die je naleeft of wil je voorkomen dat je tegen de regels van de Islamitische leer ingaat? Dan kun je een huis kopen met een halal hypotheek zonder rente.

Voor wie is de halal hypotheek?

De halal hypotheek is geschikt voor iedere moslim die een woning wil kopen zonder tegen de principes van de Islamitische leer in te gaan. In feite kan iedere moslim de hypotheek gebruiken om een woning te kopen, maar net zoals bij een standaard hypotheek moeten er wel voldoende financiële middelen aanwezig zijn om te woning aan te kunnen schaffen. Voldoe je aan de eisen van een halal lening, dan kun je deze lening aanschaffen om een woning te kopen en toch trouw te blijven aan de Islamitische leer.

Let op! Niet Halal, wel erg goedkoop!!