Waar kan ik geld lenen zonder rente?

Geld lenen zonder rente met de halal lening

Wil je geld lenen om een woning te kopen, maar mag je geen rente betalen vanwege de Islamitische leer die je naleeft? Dan is er alsnog een mogelijkheid om een hypotheek af te sluiten, want door de halal lening of de halal hypotheek is het ook mogelijk om geld te lenen zonder rente. Op deze manier kun je alsnog een woning kopen door geld te lenen, maar betaal je geen rente en ga je dus niet tegen de regels van de Islamitische leer in. Benieuwd waar je geld kan lenen zonder rente? Lees dan meer over dit onderwerp in dit artikel en sluit direct een lening af.

Geld lenen zonder rente: internationale banken

Door de stijgende vraag aan halal leningen of halal hypotheken, zijn er steeds meer internationale banken die de mogelijkheid bieden om geld te lenen zonder rente. Zo zijn er steeds meer van oorsprong Islamitische banken die zich in Europese landen gaan vestigen, zodat ook moslims die in Europa wonen een lening af kunnen sluiten zonder rente te betalen. Wil je geld lenen zonder rente, dan kun je dit dus onder andere doen bij een Islamitische bank die zich gevestigd heeft in Europa.

Geld lenen zonder rente: lokale banken

Naast Islamitische, internationale banken die zich in Europa vestigen om leningen zonder rente aan te bieden, zijn er ook steeds meer lokale banken die de lening zonder rente aanbieden. Zo is er enkele jaren geleden een proef geweest van de Rabobank waarbij men leningen zonder rente verstrekte, maar zijn er ook steeds meer andere (lokale) banken die interesse tonen in het aanbieden van leningen zonder rente. Op dit moment is er nog geen lokale bank die de leningen standaard aanbiedt, maar in de toekomst gaat dit waarschijnlijk wel veranderen.

Kijk voor een compleet overzicht van de Islamischte banken op: Overzicht Islamitische Banken

Let op! Niet Halal, wel erg goedkoop!!