Is een hypotheek geschikt voor een woning in het buitenland?

Is het mogelijk om een hypotheek te krijgen voor een woning in het buitenland?

Voor het financieren van een woning in het buitenland bij een Nederlandse hypotheekverstrekker, zijn de mogelijkheden beperkt. In sommige gevallen is het zelfs onmogelijk. Dat hangt samen met de locatie van het onderpand. Bovendien is de hypotheekrente voor een woning in het buitenland fiscaal niet aftrekbaar. – Natuurlijk heb je niet te maken met hypotheekrente bij het afnemen van een halalhypotheek.

Buitenlands onderpand

Een hypothecaire lening wordt verstrekt met als onderpand de woning. Voldoe je op de één of ander manier niet aan je verplichtingen, dan kan de hypotheekverstrekker aanspraak maken op het onderpand en eventueel zelfs bij executie verkopen. Ligt het onderpand in het buitenland, dan is dat voor de hypotheekverstrekker veel lastiger. Je krijgt dan te maken met allerlei ingewikkelde internationale juridische regels.

Europese Unie

In theorie is het binnen de Europese Unie mogelijk om een hypotheek op een woning in het buitenland te nemen. In de praktijk gebeurt het niet veel. Alleen aan klanten waarin men een groot financieel vertrouwen heeft, wil een hypotheekverstrekker nog wel eens een lening verstrekken voor de financiering van een woning in het buitenland. Ook als de hypotheekverstrekker een vestiging heeft in het land waarin jouw toekomstige huis zich bevindt, wil men je soms wel accepteren. De buitenlandse vestiging kan dan zicht houden op het eventuele financiële risico dat men loopt. (bron: hypotheker.nl)

Let op! Niet Halal, wel erg goedkoop!!